După mai bine de 25 de ani în domeniul constructiilor - timp în care am construit case, blocuri, grădinițe, școli, spitale, clădiri de birouri, am extins rețele de apă, canalizare, gaz, termoficare, am pus în funcțiune stații de pompare și instalații de purificare a apei, am proiectat și realizat sisteme complexe de încălzire, răcire și tratare a aerului, am construit străzi noi și am refăcut unele vechi, am restaurat clădiri și monumente istorice, am refăcut, amenajat și dotat parcuri, locuri de joacă, terenuri de sport, am participat la extinderea rețelelor de transport urban - am acumulat o experiență care ne permite să identificăm soluții acolo unde nimeni nu crede că aceste soluții există.

Am înteles în toți acești ani că atunci când proiectăm și construim, o facem pentru oameni. Mediul construit ne influențează sănătatea, confortul, starea și joacă un rol determinant în modul în care trăim.

 

"We shape our buildings,

thereafter they shape us"

Winston Churchill

 

Într-o cultură modernă, în care indivizii își petrec mai mult de 85% din timp într-un mediu construit, rolul esențial al acestui mediu este de a oferi ocupanților sănătatea, securitatea, confortul fiziologic, satisfacția și productivitatea.

Conceptul de calitate a vieții este fundamental pentru sustinerea ideii de "clădire sustenabilă", acea clădire capabilă să atingă performanțe deosebite în ceea ce privește calitatea aerului interior, confortul termic, calitatea iluminării și confortul acustic și să genereze un impact minim asupra mediului. 

Calitatea vieții depinde de mediul construit și natural, dar se bazează, de asemenea, pe factori psihologici, cum ar fi emoția și percepția. Studiile demonstrează că felul in care ne traim viata într-un spațiu și în jurul acestuia ne afectează direct și afectează întreaga noastra comunitate în ceea ce privește sănătatea, economia, educația, viața socială și cultura.

În contextul actual în care sustenabilitatea trebuie să reprezinte baza oricărei strategii de dezvoltare, un context în care Europa și-a asumat obiective îndrăznețe dar realizabile în tranziția spre verde, am decis să transformăm business-ul și să valorificăm într-un mod inovativ și sustenabil expertiza în domeniul construcțiilor. Ne bazăm pe o abordare holistică asupra constructiilor și ne concentrăm pe interacțiunea acestora cu oamenii, respectiv pe modul în care această interacțiune influențează calitatea vieții.

Calitatea vieții este fundamentală. Întelegem  modul în care mediul construit influențează calitatea vieții. Susținem dezvoltarea durabilă. Este motivul principal pentru care ne utilizăm în fiecare zi energia, experiența, capacitatea profesională și resursele pentru a identifica și implementa soluții pentru creșterea calității vieții în spațiul construit.